Kladdigt värre

Kladdigt värre

Bestämmer dina barn på semestern?

2014-07-10

När man ska ut och resa med sina barn så betyder det att man också behöver förbereda sig extra noga. Det handlar inte längre om att man åker ut i världen, eller kanske enbart inom Sverige, ensam. Man gör det med sin familj och som alla föräldrar ska veta så är barn speciellt utsatta när det kommer till klimatförändringar. De kan nämligen inte tempera kroppen lika effektivt som vuxna, dessutom är deras immunförsvar inte lika starkt som det som vuxna människor har. Därför gör man som förälder klokt i att verkligen förbereda sig själv och sitt barn inför stundande resa.

Vaccinationer

Att förbereda sig för det värsta tänkbara är klokt och i de allra flesta lägen kommer du att behöva vaccinera dig innan du ska resa. Malaria är en sjukdom man verkligen inte vill ha med sig hem, dessutom är både Hepatit A och B två vanliga sjukdomar som man lätt kan utsättas för på en mängd olika resmål. Därför är det viktigt att vaccinera sig mot dessa, och tänk på att göra det i god tid för att det ska kunna ge ett så bra skydd som möjligt.

Första hjälpen

Föräldrar är fullt medvetna om att barn kommer att trilla och slå sig och en semester är inte något undantag. Därför är det viktigt att ni också har med ett resapotek där de viktigaste delarna finns med, så som värktabletter, sårrengöring, bomullstussar och plåster. Tänk på att barn inte kan använda samma medicin som vuxna, så se till att det finns anpassade mediciner till just ditt barn.

Solskydd

De flesta resor som barnfamiljer brukar åka iväg på är resor till varmare länder där det finns möjligheter till bad, dessutom med hotell speciellt anpassade för att kunna underhålla barn. Solskydd är, som föräldrar ska veta om, väldigt viktigt för barn eftersom att deras hud är betydligt känsligare än vad vuxnas är. Ett solskydd med högsta solskyddsfaktor är ett absolut krav till ditt barn, dessutom är det väldigt viktigt att barnet har någon typ av huvudbonad som skyddar dess huvud. Hittar ni dessutom på några solglasögon med bra skydd så är detta givetvis ett utmärkt komplement.

Försäkringar och säkerhet

Många gånger så har vi ganska dålig koll på vad det är som ingår i våra olika försäkringar och hur de skyddar oss när vi är utomlands. När man reser med sina barn så blir det än viktigare att ha koll på vad det är som ingår för att verkligen vara på den säkra sidan. Kolla därför igenom era försäkringsskydd så att ni vet vad ni måste göra om olyckan skulle vara framme. För att verkligen försäkra er om att era uppgifter och er information finns lättillgänglig så bör ni göra några listor där alla era personliga uppgifter finns. Det kan handla om passnummer, kortnummer, personnummer, resebolag, försäkringsnummer, adresser, koder till telefonen och olika blodgrupper. Det är väldigt bra information att ha tillgänglig för alla om något skulle gå fel under resan.

Mitt hetaste restips är Malaga som också gillas av Metro! Vår stora grupp bokade buss med AlternativTrafik i Bjuv. Smidigt alternativ om man är ett stort sällskap med mycket packning. Och det behöver heller inte bli dyrare än att ta flygbussarna.