Nya trender

Nya trender

Det nya årets bröllopstrender!

2014-02-17

Under 2013 var de stora trenderna inom bröllop framförallt stilar i lyx och romantik eller vintage, som alltid håller sig inne. Ceremonierna var dekorerade i guld eller i pasteller som mintgrön och rosa. Bröllopsklänningar var klädda i spets och tyll, och antingen tighta eller ymniga. Brudgumen var klädd i en tight åtsittande kostym eller smoking med några färgstarka detaljer.

Men nu är 2014 här! Och under året ska otaliga förälskade par ge varandra livslånga löften på den vackraste och viktigaste dagen i deras liv. Men tiderna förändras, och bröllopen med dem. Många frågar sig kanske vad man måste göra för att ens egen ceremoni ska vara rätt i tiden?

Bröllopsfeber ger dig svaret! För bara några veckor sedan hölls den stora årliga bröllopsmässan i Stockholm. Den var populärare än någonsin och såg flera tusentals besökare under de två dagarna på Nacka Strand. De hade även över 400 utställare på plats.

Bland all denna bröllopsfrossa späckad med expertrådgivning, tävlingar, champangebar, bröllopsvals, blomster och annat skojj så berättade de stora modevisningarna vad som kommer känneteckna årets vigsel. Metro var på plats och lyckades fånga några trender, samt prata med Allt om bröllop, som kartlagt de stora trenderna inför året.

– Den överlägset största trenden just nu är att göra sitt bröllop personligt. Bröllopet har blivit festen med stort F och ska helst genomsyras av brudparets vardagsstil. Gör-det-själv-trenden är också stor, men inte för att man ska spara pengar – utan för att all ska vara unikt, säger Anna Fürst, chefredaktör för Allt om Bröllop till Metro. Se även www.hyrtaltet.se för mer info om bröllops- och festtillställningar.

De berättade också om de tre största trenderna för året.

För det första kommer brudgummen i större utsträckning vara klädd i smoking, men även jackett får ett stort uppsving.

Blommor kommer dekorera platser där man inte ser dem så ofta. Bruden kommer ha blommor i håret, bundna som armband eller rentav corsage!

Bruden kompletterar sin brudklänning med utstickande och iögonfallande accessoarer. De ger exempel på detta med bland annat färgglada skor, klänning med fjädrar som dekoration, stora broscher eller kanske ett färgstarkt midjeband.

Slutligen ser de fler och fler bröllop som tar inspiration från andra kulturer. Det här kan helt kasta om det traditionella bröllopet och inspirera en ceremoni i helt ny fattning.

Se mer bröllop, inspireras och läs lite mer om mässan här: http://www.bröllopsfeber.se/