Lite trevligare utsikt än från vårt köksfönster måste jag erkänna...

Lite trevligare utsikt än från vårt köksfönster måste jag erkänna...

Familjen på de sju haven

2014-12-19

Jag har länge kollat lite smått i tidningar och reklamblad efter ett passande resmål för hela familjen, då det lätt kan bli krångligt att åka på långväga charter med barnen, även fast vi båda föräldrar är med. Snubblade häromsistens över ett blogginlägg av en mamma som var i samma tankar som jag, och som rekommenderade att åka på kryssning med hela familjen. Detta tycker jag lät som en riktigt bra idé då det ger både mig och min man frihet att koppla av medan barnen badar eller leker ombord på kryssningsfartyget. Just denna kryssning gick mellan olika ställen runt Kanarieöarna, och gick i land vid bland annat Las Palmas, Lanzarote och andra ställen över dagen.

Kollade även på Sweden Abroad om lite tips och reseinformation och det är väldigt lugnt och tryggt för turister att resa runt Kanarieöarna nuförtiden. Jag har för vana att kolla in där för varje land jag skulle vilja resa till med barnen för att hålla mig så uppdaterad som möjligt om något skulle stå på tok där vid resetillfället, ett tips för alla er läsare. Man kan även hålla sig lite ajour kring hur valutan ser ut så att man kan passa på att shoppa då det brukar vara betydligt billigare i dessa sydligare regioner.

Vi har inte varit på någon kryssning tidigare med barnen förutom tagit båten över Östersjön när de var bebisar. Både jag och min man tycker om havsmiljön och även om det gungar lite, vilket ger en härlig känsla i magen. Kryssningen runt Kanarieöarna känns som ett bra resmål som inte är för långt borta och som fortfarande har en exotisk feeling. Läste även här om att denna typ av kryssning inte alls behöver vara speciellt dyr, vilket gör att det passar bra för oss som är vanliga Svenssons men som fortfarande vill lyxa till det lite med en semester utanför hemorten. Och är man inte så himla van vid att resa tror jag en vistelse på en stor båt är något som är en bra början, då man har sitt eget krypin i hytterna och kan enkelt få mat av europeisk standard samt en bra service då anordnaren av kryssningen är Wondercruises och välkänd.