Lampa.

Lampa.

Hur man designar sitt hem med ljus

2014-02-04

När man inreder som en hobbyist är det lätt att man fastnar vid att välja möbler och gardiner. Eller att man flyttar runt en massa små prydnader och dekorationer i olika färger mellan olika bord, hyllor och rum. Detta tills de oundvikligen åker ner i källaren eller papperskorgen, och blir ersatta med nya, bättre prydnader.

Men det många inte tänker på när de inreder är att använda sig av ljus. Placera rätt lampa på rätt plats och du kan skapa en helt ny dynamik i rummet. Något som kan få näst intill vilket tråkigt hörnbord och blomkruka som helst att bli fantastiskt spännande. För att inte tala om atmosfären du kan skapa i rum med olika syften. Kolla in sajten Uttaget för att lära dig mer.

Jag har även hittat en mycket informativ video som kanske kan hjälpa till att förstå hur man bäst använder sig av ljus i sin inredning. Den här videon presenterar de grundläggande koncepten bakom ljussättning och ljusdekoration. Programledaren berättar skillnader mellan olika typer av ljus, varför de är så viktiga i din inredning och rent vetenskapligt vad det är som får dem att fungera.

Det här är ett avsnitt ur en serie som gick på BBC för några år sedan. Den berättar om de grundläggande, vetenskapliga koncepten som får viss inredning att påverka oss på olika sätt. Och om man förstår de grundläggande koncepten kan man snabbt börja experimentera och utveckla dessa metoder för att passa in hemma hos sig själv.

Hoppas den här videon hjälper dig lika mycket som den hjälpt mig!