Savelli Luxury Smartphone

Savelli Luxury Smartphone

Lyxtelefonen som är designad för kvinnor

2013-12-11

Bloomberg.com har filmat en intervju med Ketty Pucci-Sisti Maisonrouge, lyxdesigner och författare till "The Luxury Alchemist", där hon berättar om en lyxtelefon som är designad för kvinnor. Se intervjun: Savelli's Luxury Smartphone Just for Women

Den här smarta telefonen, påkommen av designern Alessandro Savelli, är designad i en italiensk stil, handgjord i Sweich och pläterad med 18 karats färgat guld.

Produkten började tillverkas som en lyxprodukt för män, en till leksak till den välbärgade mannen utöver lyxiga armbandsur och fräsiga märkesbilar. När man först började designa telefoner till kvinnor gjorde man dem först mindre, glittriga och rosa, vilket inte alls gick hem på marknaden. Istället designade man dem som lyxtelefoner; ett vackert föremål som ska skapa begär hos kvinnor. "Det handlar om att få dem älska det du säljer," säger Maisonrouge i intervjun.

Telefonen beskrivs som en fusion av form och funktion, en förhöjning av den ödmjuka smarta telefonen till hatue couture status i en 11-delars kollektion av "statement" mobiler. Varje telefon är handtillverkad, "som om det var ett värdefullt smycke – dekorerat med guld, glittrande vita diamanter och en fantastiskt klar LCD skärm."

Den är utrustad med Google Andriod med alla tänkbara appar du kan behöva för daglig användning. Den finns tillgänglig i exotiska material och mönster, som tilll exempel pyton- och strutsskinn, rosafärgat guld och högteknologiskt repningssäker keramik.

Kanske är det dags att lämna sin iPhone i byrålådan!

Fler exempel på lyxprodukter: Robengstrom.se