Livets mening

Livets mening

Medium som graviditetstest känns inte helt säkert

2014-12-02

Såg ni mediet Benny Rosenqvists framträdande i Nyhetsmorgon för några dagar sedan? Jag har just läst en artikel som berättar om readingen med Jessica Almenäs som man fick se klipp från i programmet. Bland annat får man se när Benny Rosenqvist berättar för Jessica att hon kommer bli gravid med ett tredje barn. Men sedan ändrar han sig. Och sedan ändrar han sig igen. Se själva här.

Artikeln läste jag på SheNetwork och berättar alltså om hur readingen gick till. I programmet berättar Rosenqvist att han sedan åtta års ålder kunnat prata med människor på ”den andra sidan”. I dag är han medium och jobbar med seanser och readings i hela världen. De som besöker honom kan få veta saker om sitt förflutna och sin framtid för att kunna förstå sig själva.

I programmet ger han Jessica Almenäs beskedet att hon kommer bli gravid och få en dotter. När han ser hennes förvånade reaktion (hon är ändå 39 år) ändrar han sig och säger att hon inte kommer föda fler barn.

Men – efter en kort stund ändrar han sig igen! Och säger att den första känslan han fick var rätt. Det är han helt säker på, säger han. Eller som det står i artikeln: “Jag är bombsäker, jag ser en mage”.

Jag tycker det är jättespännande med medium och andlighet, men det räcker att se det på TV. Jag skulle inte våga lita på det själv. Kanske om det gällde något alldagligt, men absolut inte om det gällde en graviditet. När det gäller sånt vill man ju vara säker.

I artikeln jag läste uttalade sig Arman Momeni som startat Testlagret.se och var inte heller helt övertygad. Han kommenterade att det finns betydligt pålitligare metoder när det kommer till något så viktigt som en graviditet, vilket var bra sagt tycker jag. Det finns ju massor av bra tester man kan göra själv som är mycket tillförlitligare!

Testlagret.se verkar vettigt. Jag har kikat på deras sortiment och sett att de har fokus på produkter inom fertilitet, inte bara graviditetstest. När jag försökte bli gravid andra gången använde jag både ägglossningstester och graviditetstester för att få klara besked om vilka dagar jag hade bäst chanser att bli gravid. Det är bara två såna dagar per månad, och det kan ju vara svårt att hålla koll på sånt själv. Tidigare var man tvungen att köpa den här typen av tester på apoteket, men nu finns det hur många bra och certifierade tester som helst på nätet som kan beställas direkt hem.