Vill man älska Alex?

Vill man älska Alex?

Profil: Alex Schulman

2014-05-20

Foto: ÄlskaMig

Ok, vi börjar med lite humble pie: Jag känner inte alls till mannen i fråga speciellt bra och det mesta i den här texten blir grova generaliseringar. Men det är en relativt intressant mediepersonlighet på grund av hur han blivit mer och mer självmedveten från att ha varit en skrikmaskin i kändismagasin till sin väldigt innovativa talk-show hos Aftonbladet. Nu kör vi!

Jag har dock hängt med tillräckligt i mitt nyhets- och hypeknarkande för att ha lagt märke till ovanstående. Första gången jag fick upp ögonen tillräckligt för att klicka på rubriken och läsa texten i fråga handlade det om en snorkig kypare som inte respekterade önskan om bestick för en maträtt som var avsedd för pinnar. Jag minns också en uppföljare till den texten där han chockerat konstaterat att den väckt många reaktioner. Grattis mannen, du lyckades relatera till massorna! Stand-up comedy lesson #1 - check!

Efter det har det blivit faderskap, förlorad far och nu är han alltså aktuell med sin andra föreställning med ett format, tempo och en vibe som ligger på nivå med Skavlan och inte sällan över, då Skavlan sällan är både avslappnad och intressant på grund av hur nervös Fredrik är som intervjuare för det mesta. Oavsett om hans stab har gett honom bra frågor till världskändisarna. Hans sökan efter bekräftelse fortsätter och även på mindre event talar han. I detta blogginlägg, beskriver Alex sin egen karriär som slumpartat. Om man får tolka det fritt.

Det känns hur som helst som att Alex har sitt på det torra. Hur mycket han bidrar till mänsklighetens samlade visdom kan så klart debatteras i evigheter och kommer att göras så länge han har en blogg med kommentarfält, men det är ändå ett exempel på mänsklig utveckling i strålkastarljuset som många förmodligen missat eftersom att det brukar gå åt andra hållet. I vilket fall ser jag Alex och hans fru Amanda som ett väldigt vackert par och jag tror att dem är bra för varandra!