Tid att bygga upp sin egen verktygslåda

Tid att bygga upp sin egen verktygslåda

Renovera med rätt verktyg!

2014-04-22

Vi har varit sugna på att renonvera hemma och tidigare har vi alltid lånat de verktyg vi behövt eftersom att köpa verktyg inte är helt rätt. Det finns så otroligt många olika typer av verktyg som är särskilt utformade för specifika saker. Och bland dessa typer är det dessutom ofta stor skillnad i pris och kvalitet för verktyg mellan olika märken. Som oerfaren hemmafixare kan det vara svårt att veta var man ska börja med sin verktygssamling. Hur man ser till att man vet att man har rätt verktyg för jobbet – vad än man väljer att ta sig an.

Lyckligtvis är detta min partners projekt i huvudsak men jag tycker att det är alldeles för spännande för att inte lägga mig i. Jag har genom otaliga sökningar på Google hittat bra information som kan hjälpa oss eb bra bit på vägen. Bl.a. hittade jag en lista med en uppsättning verktyg som du borde kunna använda för att tackla de flesta bygg- och renoveringsprojekt med:

Hörselkåpor

Skyddsglasögon

Hammare

Skruvmejslar i olika storlek

Batteriskruvdragare

Bits + borr

Slagborrmaskin eller borrhammare (används bl.a. vid borrning av betong)

Fogsvans

Måttband eller meterstock

Brytbladskniv eller universalkniv (mattkniv)

Vattenpass

Mindre skiftnyckel

Diverse tänger

Tänk på att bestämma rätt verktyg utefter rätt material

Trä - Träguiden

Betong - Flinta Konstbetong

Sten - Ballast

Gällande verktygen kan man säga att det finns tre olika prisklasser: lågpris, mellan och proffs/yrkeskvalitet. Det är få saker som man bör köpa i den lägsta prisklassen, med undantag för verktyg som bara ska användas en gång eller ändå kommer slitas sönder under arbetets gång. I mellanprisklassen hittar du ofta det mest prisvärda. Ju mer du kommer använda något, desto högre kvalitet kan det vara värt att investera i verktyget. 

Jag tror inte att vi köper in alla verktyg på en gång, men som ni redan vet tycker jag att det är skönt att jobba efter listor! Hoppas detta kan hjälpa er!