Utrustning för innebandy

2015-04-23

Min äldsta son har nu börjat spela innebandy. Idag gjorde han sin tredje träning och tycker det är roligt och utmanade. Han verkar finna det betydligt roligare än vårt besök på Tekniska Museet, som jag skrev om tidigare. Sport verkar vara hans grej helt enkelt.

Efter att ha sett några av hans träningar så har jag börjat gillat hans val av sport. Hallen som de tränar i ligger nära oss och det går att utöva sporten året runt. Dessutom är det inte så mycket tacklingar, vilket gör att det känns som en säker sport att utöva – något som jag tror gläder många mödrar runtom i landet.  Jag själv blir lite sugen på att testa sporten och efter att ha läst iForms artikel om innebandy så verkar det inte vara så svårt att komma igång med sporten.

Dessutom är utrustningen till innebandy inte så dyr, i alla fall om jämför med andra sporter som hästhoppning och ishockey. Allt som vi behövde köpa var en innebandyklubba, ett par glasögon och ett par skor. Shorts, tränings-t-shirt och strumpor har han redan. Jag hittade en superguide på Fridrottshögskolan.com där de ger en tips på vad man ska tänka på när man köper innebandyutrustning. När det kommer till innebandyklubban så känns det som att det nästan ligger en hel vetenskap bakom hur man ska välja rätt klubba. Men dessa är väl de mest viktiga faktorerna att ha i åtanke. 1. Klubban ska sträcka sig till naveln. 2. Bladet får inte vara mer vinklat än 3 cm annars kan man bli diskvalificerad.

Sedan köpte vi också ett par glasögon till sonen. Jag hade ingen aning att man var tvungen att bära glasögon när man spelar innebandy, men i sonens klubb är det krav på att alla ungdomsspelare ska ha glasögon. Vilket låter rimligt då det är lätt hänt att man får en klubba i ögonen. Vi hittade ett par snygga och bekväma glasögon till ett bra pris på Sportbrillor.se.

Slutligen fixade vi ett par skor för sonen att spela i. Enligt guiden från Fridrottshögskolan.com så ska man tänka på att ha en bra sula. Då innebandy kan skapa en stor belastning för knäna.